Астрология 10.05.2024

Десцендент - сянка и идеален партньор

Десцендент - сянка и идеален партньор

Значението на Десцендента (противоположният знак на Асцендента и връх на седми дом) е доста комплексно. От една страна той до голяма степен отразява типа връзка и партньор, които търсим, а от друга – нас самите на едно дълбоко, подсъзнателно ниво, което се проектира именно в най-интимните ни отношения. 


По първото направление – Десцендентът е един от показателите за образа на партньора, който търсим и би ни привлякъл, какви качества ни впечатляват, каква връзка искаме, как гледаме на нея и как взаимодействаме в тези отношения. 


Важно е обаче да разберем, че тази точка има и друго значение – нашият собствен образ във връзките. Асцендентът е житейската ни мотивация и публичната осанка, зад която заставаме и към която се стремим цял живот, тя е открита и видима за околните, но Десцендентът – това е нашата страна, която я скрита и се проявява в най-близките ни отношения. Възможно е да е толкова ,,сенчеста‘‘, че дори да не осъзнаваме, че я проявяваме, а всъщност партньорът ни да ни вижда именно през призмата на този астрологичен знак, вместо на противоположния. Това е причината подсъзнателно да търсим този образ в другия или да привличаме хора, които да проявяват качествата на знака (често дори в някоя от неговите крайности) - за да го ,,намерим‘‘ като проекция в себе си, да го изкараме на светло и да го осъзнаем. Тук принципът често е отвън-навътре (от другите към нас), но и обратно. 


✨Давам примери:

Един човек с АЦ Овен може изглежда много импулсивен, бурен, доминантен и дори избухлив на пръв поглед, но във връзката си да се проявява като изключително дипломатичен, нежен и готов на компромиси (Везни). Човек с АЦ Риби може да изглежда много нежен, чувстителен и дори хаотичен на пръв поглед, а във връзката партньорът му да го вижда именно като Дева – подреден, методичен, прагматичен.


Какви качества следва да проявява партньора ни, както и кои наши подсъзнателни такива следва да осветим, според знака на Десцендента ни:

  1. ДЦ в Овен - независим, страстен, самоуверен, решителен, инициативен, покоряващ житейските върхове със смелост и енергичност.
  2. ДЦ в Телец - уравновесен, сигурен, надежден, мек, създаващ усещане за стабилност, устойчивост и дългосрочност
  3. ДЦ в Близнаци - интелигентен, многостранен, спонтатен, любознателен, стимулиращ ви ментално чрез разговори, разнообразие и динамика
  4. ДЦ в Рак - нежен, грижовен, състрадателен, подкрепящ, който създава усещане за сигурност и домашен уют

  5. ДЦ в Лъв - ярък, топъл, щедър, вдъхновяващ, страстен, стимулиращ ви да се изразявате творчески и даващ поводи за гордост
  6. ДЦ в Дева - аналитичен, практичен, морален, създаващ ред, с желание винаги да се самоусъвършенства и да помага
  7. ДЦ във Везни - чаровен, дипломатичен, справедлив, стремящ се към мир, хармония, красота
  8. ДЦ в Скорпион - магнетичен, страстен, сексуален, мистериозен, търсещ дълбочина и емоционално свързване
  9. ДЦ в Стрелец - авантюристичен, оптимистичен, широкоскроен, даващ свобода и разширяващ хоризонтите
  10. ДЦ в Козирог - амбициозен, отговорен, сериозен, надежден, зрял, постигащ, даващ сигурност и съабилност
  11. ДЦ във Водолей - интелигентен, иновативен, независим, с нестандартни идеи и готов да се бори за новите ценности и каузи
  12. ДЦ в Риби - нежен, емпатичен, разбиращ, духовно насочен, който е готов да приема и лекува
борислава мицева астролог астроложка зодии зодиакален знак