Астрология 25.05.2024

Лилит - уроците на всеки знак / част 2

Лилит - уроците на всеки знак / част 2

Лилит (Черната Луна) символизира тъмните ни предразположености и пороци, потиснатите желания, страхове и сенки. В нейното проявление сякаш присъстват фаталност, измамност, катастрофалност. Влиянието на Лилит е невидимо, подсъзнателно, но в същото време осезаемо. Тази ,,тъмнина'' обаче носи громен потенциал за духовно самоусъвършенстване на дълбоко ниво, когато започнем да работим по нея съзнателно.


Съвет според знака, в който се намира Лилит при вас:


  1. Везни:


Развийте здрав личен център и способност да взимате решенията си, да сте съзнателни за нуждите си, да бъдете справедливи и независими. Стремете се към честност, откритост и хармония във взаимоотношенията. Поддържайте умереността и разбирателството в комуникацията с другите. Не лъжете и не поддържайте зависимостта в партньорствата. Гледайте на конфликтите като на възможност за сътрудничество и се опитвайте да намирате златната среда, но без да губите вярата в себе си.


Пороци: лицемерие, апатия, размити представи за справедливост, нерешителност



  1. Скорпион:


Канализирайте интереса си към всичко тъмно по градивен начин - чрез занимания в сферите на езотериката и психологията, които да насърчават светлината в светогледа ви. Осъзнайте фобиите си и работете по преодоляването им. Не провокирайте и манипулирайте другите. Не отмъщавайте, не налагайте волята си и не се водете от ниските си инстикти. Учете се да споделяте и да се доверявате, да пускате контрола. Приемайте кризите като шанс за духовен растеж. Не водете безпорядъчен полов живот, а насочете животинската страст към творчески/духовни занимания.


Пороци: маниакалност, манипулативност, мнителност, отмъсителност, потисната сексуалност или крайна обсебеност


  1. Стрелец:


Не налагайте идеологията си на другите и се избавете от вярването, че сте носител на универсалната истина. Не използвайте знанията си, за да ,,властвате'' над другите, не лъжеучителствайте, бъдете отворени към чуждите гледни точки. Откажете се от амбицията за почести в ,,духовната сфера'', не преувеличавайте и не проявявайте надменност, а вместо това поддържайте високи морални стандарти. Слушайте повече, поучавайте по-малко - поставяйте се в ролята на ученик, който разширява възгледите си и търси истинско разбиране на себе си, Света, живота.


Пороци: арогантност, нетактичност, лъжеучителстване, фанатизъм


  1. Козирог:


Целта не оправдава средствата - не потискайте другите по пътя към успеха си, не бъдете деспотични и не поставяйте амбициите си на първо място в живота. Постигайте целите си по етичен, достоен и законен начин. Бъдете смирени и отговорни. Поддържайте отношения основани на доверие и уважение, а не на власт и контрол. Развийте топлина и съпричастност, чрез които да помагате и на другите да се изкачват по стълбицата.


Пороци: деспотичност, жестокост, амбициозност с цената на всичко, властолюбие


  1. Водолей:


Бъдете надеждни и отговорни, не изпадайте в краен ексцентризъм и безскрупулно отстояване на свободата си. Насочете непредсказуемостта и изобретателността си към градивни дейности, които помагат за прогреса на човечеството. Бъдете верни, искрени и толерантни в приятелствата си. Не отричайте всички закони и авторитети, а проявявайте уважение. Осъзнайте, че всички сме свързани - учете се да се доверявате, да искате помощ, да се свързвате истински.


Пороци: безотговорност, непостоянство, неосновано бунтарство, хладнокръвие


  1. Риби:


Разграничете реалността от илюзиите, не потъвайте в емоциите си и не бягайте от отговорност чрез адикции. Бъдете открити и спазвайте закона. Фокусирайте се върху вътрешния си свят, осветете подсъзнанието си, рефлектирайте и медитирайте. Насочете енергията си към благотворителност, творчество и духовност. Култивирайте състрадателност, помагайте на другите, не крийте, а проявявайте искреност и способност да се доверявате на другите, но без крайна наивност.


Пороци: зависимост, фанатичност, лабилност, прикритост

борислава мицева астролог астроложка зодии зодиакален знак