Астрология 15.05.2024

Лилит - уроците на всеки знак / част 1

Лилит - уроците на всеки знак / част 1

Лилит (Черната Луна) символизира тъмните ни предразположености и пороци, потиснатите желания, страхове и сенки. В нейното проявление сякаш присъстват фаталност, измамност, катастрофалност. Влиянието на Лилит е невидимо, подсъзнателно, но в същото време осезаемо. Тази ,,тъмнина'' обаче носи громен потенциал за духовно самоусъвършенстване на дълбоко ниво, когато започнем да работим по нея съзнателно.



Съвет според знака, в който се намира Лилит при вас:


  1. Овен

Насочете енергията и смелостта си към покровителствене на другите, вместо към потискането им и налагането на личната си истина. Не се налагайте на всяка цена. Не проявявайте агресия, а канализирайте импулсите си към градивни действия. Използвайте безстрашието и заряда си в помощ на другите и осъзнайте, че победата е колективно явление, а не лично. Вдъхновявайте другите и бъдете благородни лидери, умеещи да работят за екипа, проправяйки пътечката.


Пороци: арогантност, агресия, избухливост, бруталност, грубост, жестокост


  1. Телец

Не се фокусирайте над материалните придобивки и не попадайте в капана на вечното търсене на удоволствие. Стремете се към непривързаност и развиване на способността да се пуска непотребното, вместо да се стиска на всяка цена. Работете върху желанието да притежавате. Не се поддавайте на инертност и насоченост само към насладите, тъй като това може да доведе до мързел и неспособност да се излиза извън комфорта. Не робувайте на плътското и не поемайте по кратки, но непочтени пътища, които да водят към пари или осигуреност. Не се презапасявайте, не преяждайте, не обсебвайте любимите си хора, а се стремете към живот в благодарност и духовност.


Пороци: стиснатост, инат, мързел, нездравословен хедонизъм, материализъм, алчност, ревност


  1. Близнаци

Бъдете почтени в общуването и в действията си. Не манипулирайте чрез информация и се стремете към истинност. Развивайте способността си да взаимодействате с другите, да комуникирате искрено и доброжелателно, а също и прозрачно, за да избегнете неразбирането на думите ви от другите. Не се страхувайте да изразявате мнението си, но избягвайте клюки и създаване на интриги. Развивайте добри отношения с братята/сестрите си, също и с хората от прякото ви обкръжение. Не злоупотребявайте с думите си.


Пороци: лицемерие, хитрост, мошеничество, лъжа, клюкарене, непостоянство, манипулативност


  1. Рак

Развийте способността да се грижите за себе си и да поемате отговорност за личното си благополучие. Работете върху създаване на чувство за сигурност и уют вътре у самите вас, за да преодолеете усещането за отхвърленост, изоставеност и беззащитност. Не изпадайте в крайността на безразличието и цинизма. Въздържайте се от емоционални манипулации с цел получаване на внимание и закрила, стремете се да не се поставяте в ролята на жертва. Развийте оптимистичен и ведър поглед над света и не се самосъжалявайте. Уважавайте дома, предците си и традициите.


Пороци: неудовлетвореност, жертвеност, емоционална манипулативност, самосъжаление, страх


  1. Лъв

Изразявайте се творчески и канализирайте талантите си, но давайте нужното пространство за изява и на другите. Проявявайте хуманност и толерантност към всички хора независимо от статута им. Проявявайте топлина и любов, не преувеличавайте своите способности и не подценявайте тези на другите. Трансформирайте егоцентричността, амбицията и жаждата за внимание - в творчество. Работете върху склонността да гледате на другите отгоре.


Пороци: завист, горделивост, самохвалство, показност, арогантност, суета, надменност


  1. Дева

Проявявайте снизходителност, състрадателност и разбиране към другите. Развивайте трудолюбивост, самодисциплина и се стремете към удовлетворение от процеса на работа. Обръщайте внимание на физическото си тяло и изградете здравословна рутина, но не стигайте до крайности. Не злоупотребявайте със знанията си, а лекувайте другите чрез тях добросъвестно. Справете се с нездравословния перфекционизъм, позволете си да грешите, позволете го и на другите.


Пороци: дребнавост, критичност, вина, цинизъм, тревожност, тесногръдие


  1. Очаквайте информация са останалите знаци във втората част.
борислава мицева астролог астроложка зодии зодиакален знак