Астрология 05.08.2024

Всичко за ретроградния Меркурий

Всичко за ретроградния Меркурий
  1. Каква енергия носят ретроградните периоди на планетите?


Те са време за обръщане навътре, рефлектиране, довършване, премисляне, асимилиране на случилото се до момента, правене на равносметка. Ако през останалото време сме насочени към външния свят и действаме активно, то ретроградните периоди са време за пауза и анализ - работим на вътрешен план.


  1. Какво е подходящо ДА правим по време на ретрограден Меркурий?


В случая на Меркурий е добър период да прегледаме документите, техниката и колата си, да довършим и доизпипаме оставени проекти и забуксували начинания, да се върнем към оставени курсове/обучения, да предвижваме напред отлагани дела, да събираме информация, да преосмислим дадени идеи, да се срещнем със стари приятели, да обръщаме внимание и да записваме спорадичните си мисли и ,,просветления’’, да чистим информационното си пространство, да направим оценка на информацията и начините, по които стигаме до нея.


  1. Какво НЕ е толкова подходящо да правим?

Да започваме нови начинания и грандиозни проекти, да подписваме без да внимаваме, да купуваме скъпа техника (не е изключено да се повреди или впоследствие да откриете дефекти), да неглижираме състоянието на превозните средства. Тъй като често получавам въпроси за подпис на документи/покупка на вещи - ако е неотложно, не се паникьосвайте - просто бъдете внимателни и проверявайте. Не се притеснявайте, ако финализирате вече отдавна премисляно решение (преминало ,,тестовете'' на ретрограден Меркурий преди).


  1. Какви явления са възможни?
  2. Грешки и забавяния (най-вече свързани с документи, общуване, техника, транспорт).
  3. Губене на вещи (или намиране на отдавна загубени такива).
  4. Повреди в транспорта и обърквания при пътувания.
  5. Връщане към започнати, но недовършени дела. Преоценка и преосмисляне във всяко отношение.
  6. ,,Въртене в кръг’’ по отношение на дадени мисли и идеи, на които вече е време да обърнем нужното внимание.
борислава мицева астролог астроложка зодии зодиакален знак