Езотерика 10.05.2024

Есенцията на кармата

Есенцията на кармата

Във всяка една ситуация, в която вие сте поставили друг (без значение какъв оттенък има ситуацията) - ще се намерите вие самите.


С пълна сила важи и обратното - във всяка ситуация, в която сте поставени вие, ще бъде и човекът срещу вас в даден момент.


,,Всичко се връща’’ често се ползва като закана и в негативен контекст, но истината е че тази приказка е по-скоро освобождаваща, защото много ясно отразява (и то без назидание) най-простия закон, а именно - закона за кармата.


Ръката, която вдигаш, ще лети към теб - от теб зависи дали ще е, за да погали, да помогне или да удари.


Думата, която изричаш, ще чуеш.


Ще летиш с крилата, които си дал на другите или ще разбереш какво е да пълзиш ,,ниско долу”, където някога си поставил някого.


Направете експеримент и се запитайте колко от ситуациите, които сте преживели, всъщност преживявате за втори път - просто от другата страна.


И в това няма нищо страшно, напротив - красиво е. Защото е доказателство, че балансът съществува. Защото ни дава шанс да осъзнаем и да се поучим от грешките си, което е основната предпоставка за растеж. Защото именно така преживяваме цялостта, от която сме скроени.


Да се поставим в обувките на другите и поне да се опитаме да погледнем другата страна на монетата е първата крачка. След нея идва целия път.

борислава мицева астролог астроложка зодии зодиакален знак