Астрология 10.05.2024

Хирон – раната и изцелението

Хирон – раната и изцелението

Повечето от вас най-вероятно са чували за Хирон – показател за нашата рана и слабо място в картата. Там има несигурност, срам, травма, от която се опитваме да се изцерим. Държа да подчертая защо е наричан ,,раненият лечител‘‘ – неговото положение показва, колкото голямата ни болка, толкова и голямата ни сила, ключът към лечението на нас и другите. Защо? Защото, както казва Хемингуей - ,,Ние ставаме по-силни там, където сепречупваме‘‘. Там, където се чувстваме най-уязвими, ние всъщност можем да се превърнем в учители, в лечители, в хора, които веднъж преодолели тази болка и пречупили я през опита си, могат да подават ръка и на другите. 


Хирон показва къде чувстваме срам, неадекватност, несигурност, уязвимост, неудобство. Според домовете и знаците: 

  1. Първи дом/Овен – външния ни вид, тялото, образа ни в очите на другите, личните граници. Там раната е свързана най-вече със самочувствието и способността категорично да поставяме себе си пред света, отстоявайки се.
  2. Втори дом/Телец – финансовото ни състояние, сигурността ни на физическо и психическо ниво, самооценката. Там раната е свързана най-вече с чувството ни за обезпеченост, както и с усещането ни за сигурност и увереност във вътрешните ресурси.
  3. Трети дом/Близнаци – знанията ни, интелигентността, мнението ни, образованието и способността за учене. Там раната е свързана най-вече с общуването и чувството за неразбраност в комуникацията с другите.
  4. Четвърти дом/Рак – детството, дома, семейството, емоционалното ни обгрижване, нуждите ни. Там раната е свързана с вътрешното ни дете, със създаването на наше огнище, както и с уют у нас самите.
  5. Пети дом/Лъв – талантите, създаването, децата, романса, удоволствието от живота. Там раната е най-вече свързана с подтискането на творческата ни енергия, талантите и изразяването си.
  6. Шести дом/Дева – тялото, здравословното състояние, храненето, навиците, службата и работата за другите. Там раната е най-вече свързана с рутината и продуктивността, които влияят на физическото ни състояние, с усещането ни за полезност.
  7. Седми дом/Везни – любовта, връзките, брака, поемането на ангажименти към другите. Там раната е свързана най-вече с партньорствата ни и страха от изоставяне.
  8. Осми дом/Скорпион – властта, чувството за контрол, интимността и сексуалността, подтиснатите страхове, ресурсите. Там раната е най-вече свързана със страха от загубата, с кризите, които ни карат да търсим сигурността в най-дълбоките пластове.
  9. Девети дом/Стрелец – житейската философия, образованието, религията, свободата. Там раната е свързана най-вече с лутането в търсенето на истината, в отстояването на собствената ни такава и с търсенето на свободата.
  10. Десети дом/Козирог – признанието, реализацията в обществото, успеха и професионалното удовлетворение. Там раната е свързана най-вече със страха от отхвърляне, както и с усещането, че не сме достатъчни, признати, заслужаващи.
  11. Единадесети дом/Водолей – приятелствата, свързването с групите, изключването и изолацията от обществото. Там болката е най-вече в трудността да се почвустваш част от групата, да намериш съмишленици, да си позволиш да бъдеш парченце от пъзела.
  12. Дванадесети дом/Риби – подсъзнанието, свързаността, тайните, психическото състояние, самотата и изолацията, фантазиите, страховете. Там раната е най-вече свързана със самотата, изолацията и бягството, адикциите, възникващи от неспособността да се гмурнем в себе си, за да намерим усещането за завършеност, които изконно носим.
борислава мицева астролог астроложка зодии зодиакален знак