Астрология 10.05.2024

За астрологичните оси, крайностите и баланса

За астрологичните оси, крайностите и баланса

Всяка ос има два противоположни края и един общ център.


Пример:

Между двата противоположни знака - Овен и Везни, стои ключът към идентичността. Центърът между Риби и Дева пък е службата, унисонът на психика и тяло, бит и въображение. Между Телец и Скорпион намираме есенцията на въпросите свързани с ресурсите - материални и духовни.


Много лесно при дълго залитане към едната страна, компенсаторно се озоваваме в другата. За това често ме питат ,,Как така той е Везни, та той е точно обратното на мирен/сговорчив/т.н.’’ (излиза, че всъщност изявява качествата на Овен, противоположния знак). Или пък, когато стане въпрос за всички Риби с хипохондрия/мания за чистота (приличащи на Дева). 


Лесно се преминава от висотата на един знак в тази на друг, но също и в сянката им. Изкуството обаче е да се намираме именно там, където съчетаваме красотата на двата края. Баланс имаме в средата. 


♈️♎️ При Овен и Везни е средата между мен и теб. Между лична граница и компромис. Между битка и мир. Как ще бъдеш партньор без да си личност? Как ще разбереш кой си без да взаимодействаш с другите? 

♉️♏️ При Телец и Скорпион е средата между мое и твое. Застой и промяна. Между имам и пускам. Как ще изградиш стабилност без да си уверен дори в условията на промяната? Как ще се трансформираш без ядро със здрави устои? 

♊️♐️ При Близнаци и Стрелец средата е между теория и преживяване. Между близко и далечно. Между знание и философия. Как ще постигнеш дълбочината без детайлите? Как ще усвоиш теорията без опита? 

♋️♑️ При Рак и Козирог средата е между комфорт и отговорност. Между почивка и работа. Между вътрешен свят и публичност. Как ще си пълноценен вкъщи без да реализираш в обществото? Как ще си ,,успешен", ако неглижираш емоционалния си комфорт? Как ще се грижиш без да носиш отговорност?

 ♌️♒️ При Лъв и Водолей средата е между себе си и колектива. Между личността и общността. Между таланта и идеята. Как ще изявиш талантите си без най-важното - публика, равна на твореца? Как ще дадеш на колектива без да приемеш и отличиш уникалното в себе си, което е неповторим принос? 

♍️♓️ При Дева и Риби средата е между земния и душевния свят. Между материята и изкуството. Между рутината и хаоса. Как ще претворяваш Божествения свят, без да познаваш и да се ориентираш в Земния? Как ще поддържаш здраво тяло без да му даваш душевна храна?

борислава мицева астролог астроложка зодии зодиакален знак